besplatna dostava za narudžbe iznad 750 kn
kupovina bez rizika besplatan povrat
poklon uz kupovinu za narudžbe iznad 1000 kn
besplatna dostava za narudžbe iznad 750 kn besplatan povrat

Košarica

Promijeni posteljinu.
U par jednostavnih koraka.
I pritom uštedi!

Složi svoj set
Magazin, Održavanje

Evo na što mislimo kad kažemo da je naša posteljina održiva

Merla posteljina proizvodi se na temelju stogodišnje tradicije proizvodnje tekstila. U cijelom tom periodu posvećeni smo unaprjeđenju proizvodnje i samih proizvoda kako bi osigurali trajnost, najviše standarde i kvalitetu. Merla posteljina je premium proizvod, a naša filozofija i pristup proizvodnji čini je i održivom.

Kako bismo se odmakli od brzorastućeg trenda greenwashinga, ovdje ćemo vam navesti najvažnije odlike naše proizvodnje i proizvoda koji ih čine održivim.

Lokalnost

Održivo i odgovorno poslovanje podrazumijeva i to da se Merla posteljina proizvodi u Hrvatskoj od strane domaćih stručnjaka s višegodišnjim iskustvom, za razliku od proizvođača koji niske cijene proizvoda često duguju radu potplaćenih radnika u zemljama niske razine ljudskih i radničkih prava.

Etičnost proizvodnje često je pri dnu prioriteta masovne proizvodnje tekstila. Bilo da se radi o odjeći, posteljnom ili stolnom rublju, ako vam je etičnost važna, pri kupovini se osvrnite na cijenu i razmislite mogu li radnici koji su plaćeni za proizvodnju robe toliko niske cijene biti plaćeni s dovoljno novca da bi sebi i obitelji osigurali dostojanstven život.

Osim pitanja etičnosti, činjenica da se posteljina proizvodi u Hrvatskoj podrazumijeva i da je zagađenje uslijed transporta također svedeno na minimum, što je najveća prednost kupovine robe lokalnog podrijetla.

Ekološka proizvodnja i obrada

Kada govorimo o ekološkoj proizvodnji, prvenstveno mislimo na sigurnost sirovina i proizvodnju promišljenih količina, odnosno, smanjenje viškova kako oni ne bi završili u okolišu. Takav pristup održava se proizvodnjom u ekskluzivnim serijama uz pažljivu kontrolu svakog procesa kako bi dali svoj doprinos kvaliteti i smanjenju otpada, potrošnje vode i učinka na okoliš, što je velik problem u industriji tekstila u kojoj je trend „brze mode“ sve češći. Brza moda primamljiva je zbog niskih cijena i trendovskog pristupa, ali važno je znati da je takav pristup moguć samo uz ozbiljne kompromise nauštrb kvalitete, etičnosti i trajnosti.

Kada je riječ o ekološkom pristupu u proizvodnji, naš glavni cilj je smanjiti otisak na okoliš u procesima koji to najviše zahtijevaju. To se odnosi i na kontrolu sirovine, pa pamuk koji prerađujemo dolazi iz provjerenih izvora kako bismo bili sigurni u njegovu zdravstvenu ispravnost.

Osim učinka na okoliš, time brinemo i o zdravlju kupaca. Čovjek spavajući provede gotovo trećinu života, pa je važno da je posteljina koju koristi zdravstveno ispravna. To je pogotovo bitno ljudima koji pate od alergija ili dermatoloških tegoba, jer se moraju pobrinuti da koža ne upija nikakve štetne tvari iz tekstila koji dodiruje. Sve tkanine koje proizvodimo i od kojih šijemo našu posteljinu su potpuno sigurne čak i za najosjetljiviju kožu sklonu alergijama te nose certifikat OEKO-TEX® Standard 100što je garancija potpuno sigurnog tekstila bez ikakvih štetnih supstanci.

Trajnost i izdržljivost

Pri dizajniranju naših proizvoda svakako na umu imamo trendove u uređenju doma, kao i navika naših kupaca. Ipak, kada je riječ o estetici, filozofija brenda u našem dizajnu se prvenstveno ogleda u tome što je prioritet stvoriti posteljinu koja će nadživjeti trendove i bez obzira na njih izgledati savršeno.

Osim toga, pamuk koji koristimo garantira da će posteljina neovisno o boji ili uzorku zadržati izvorni izgled u vidu sjaja, kvalitete tkanine i otpornosti na pranje, glačanje i korištenje. Merla posteljina svoj prvotni izgled zadržat će nakon minimalno 250 ciklusa pranja na temperaturi od 95° i glačanja, a trajat će i puno duže jer visoka kvaliteta jamči da svoju posteljinu možete koristiti bez straha od uništavanja materijala, a boje i uzorci nikada neće izblijedjeti.

Merla posteljina za prosječnog kupca predstavlja sjajnu investiciju i pametan odabir jer kupovina već jednog seta osigurava vaše potrebe za posteljinom za puno duži period za razliku od jeftinijih posteljina iz masovne proizvodnje. Jedan set može vam potrajati tijekom cijelog života, a promišljena i kontrolirana kupovina i proizvodnja jedan su od najvažnijih koraka koje možemo poduzeti kako bi dali vlastiti doprinos smanjenju otpada. To se odnosi i na smanjenje otpada u proizvodnji, kao i na smanjenje otpada koji nastaje nakon prestanka korištenja proizvoda.