Merla posteljina proizvodi se na temelju stogodišnje tradicije proizvodnje tekstila. U cijelom tom periodu posvećeni smo unaprjeđenju proizvodnje i samih proizvoda kako bismo osigurali trajnost, najviše standarde i kvalitetu. Merla posteljina je premium proizvod, a naša filozofija i pristup proizvodnji čini je i održivom.

Kako bismo se odmakli od brzorastućeg trenda greenwashinga, navodimo najvažnije odlike naše proizvodnje i proizvoda koji ih čine održivim.

Lokalnost

Održivo i odgovorno poslovanje podrazumijeva da se Merla posteljina proizvodi u Hrvatskoj od strane domaćih stručnjaka s višegodišnjim iskustvom. Ovo nas razlikuje od proizvođača koji niske cijene postižu zbog potplaćenih radnika u zemljama niske razine ljudskih i radničkih prava.

Etičnost proizvodnje često je pri dnu prioriteta masovne proizvodnje tekstila. Bilo da se radi o odjeći, posteljnom ili stolnom rublju, ako vam je etičnost važna, pri kupovini se osvrnite na cijenu. Razmislite mogu li radnici koji su plaćeni za proizvodnju robe niske cijene sebi i obitelji osigurati dostojanstven život.

Činjenica da se posteljina proizvodi u Hrvatskoj podrazumijeva i da je zagađenje uslijed transporta također svedeno na minimum.

Ekološka proizvodnja i obrada

Kada govorimo o ekološkoj proizvodnji, prvenstveno mislimo na sigurnost sirovina i proizvodnju promišljenih količina, odnosno, smanjenje viškova kako oni ne bi završili u okolišu. Takav pristup održava se proizvodnjom u ekskluzivnim serijama uz pažljivu kontrolu svakog procesa. Cilj nam je dati svoj doprinos smanjenju otpada, potrošnje vode i negativnog učinka na okoliš, što je velik problem u industriji tekstila u kojoj je trend „brze mode“ sve češći. Brza moda primamljiva je zbog niskih cijena i trendovskog pristupa. No, važno je znati da je takav pristup moguć samo uz ozbiljne kompromise nauštrb kvalitete, etičnosti i trajnosti.

Kada je riječ o ekološkom pristupu u proizvodnji, naš glavni cilj je smanjiti otisak na okoliš u procesima koji to najviše zahtijevaju. To se odnosi i na kontrolu sirovine. Zato pamuk koji prerađujemo dolazi iz provjerenih izvora kako bismo bili sigurni u njegovu zdravstvenu ispravnost.

Osim učinka na okoliš, time brinemo i o zdravlju kupaca. Čovjek spavajući provede gotovo trećinu života pa je važno da je posteljina koju koristi zdravstveno ispravna. To je pogotovo bitno ljudima koji pate od alergija ili dermatoloških tegoba. Oni se moraju pobrinuti da koža ne upija nikakve štetne tvari iz tekstila koji dodiruje. Sve tkanine koje proizvodimo i od kojih šijemo našu posteljinu su potpuno sigurne čak i za najosjetljiviju kožu sklonu alergijama te nose certifikat OEKO-TEX® Standard 100što je garancija potpuno sigurnog tekstila bez ikakvih štetnih supstanci.

Trajnost i izdržljivost

Pri dizajniranju naših proizvoda svakako na umu imamo trendove u uređenju doma, kao i navika naših kupaca. No, prioritet nam je stvoriti posteljinu koja će nadživjeti trendove i bez obzira na njih izgledati savršeno.

Pamuk koji koristimo garantira da će posteljina neovisno o boji ili uzorku zadržati izvorni izgled u vidu sjaja, kvalitete tkanine i otpornosti na pranje, glačanje i korištenje. Merla posteljina svoj prvotni izgled zadržat će nakon 250 ciklusa pranja na temperaturi od 95° i glačanja. Visoka kvaliteta jamči da svoju posteljinu možete koristiti bez straha od uništavanja materijala, a boje i uzorci nikada neće izblijedjeti.

Merla posteljina za prosječnog kupca predstavlja sjajnu investiciju i pametan odabir. Naime, kupovina već jednog seta osigurava vaše potrebe za posteljinom za puno duži period za razliku od jeftinijih posteljina iz masovne proizvodnje. Jedan set može vam potrajati tijekom cijelog života, a promišljena i kontrolirana kupovina i proizvodnja jedan su od najvažnijih koraka koje možemo poduzeti kako bi dali vlastiti doprinos smanjenju otpada. To se odnosi i na smanjenje otpada u proizvodnji, kao i na smanjenje otpada koji nastaje nakon prestanka korištenja proizvoda.