O nama

Merla manifest

Naša je misija omogućiti vam najudobniji i najzdraviji san.

Želimo da se probudite zadovoljni i puni energije.

Dizajniramo, tkamo i šivamo prirodnu posteljinu, koja je nježna prema vašoj koži i pažljiva prema prirodi. Posteljinu koja je ugodna na dodir i godinama ostaje ista. Koja se jednostavno i lako održava i koja nakon 250 pranja izgleda kao prvoga dana – blistavo, nježno i elegantno.

Jednom kada zaspete s Merlom, nećete više poželjeti niti jednu drugu.

Promijeni posteljinu.

Merla priča

Satkana da traje. Od 1924.

Merla je novo poglavlje u stotinu godina dugoj povijesti Tvornice tekstila Trgovišće, jedinoj tvornici posteljine od Milana do Istanbula. Spoj strasti i majstorstva u proizvodnji posteljine njegujemo od 1924. godine, a s Merlom započinjemo novo poglavlje i donosimo Vam ga na kućni prag, dom ili sobu.

Od 1924. kada je Felix Pollack von Parnegg iz rodnog Beča došao u Hrvatsku ostvariti svoje snove i pokrenuo proizvodnju tekstila,  u tvornici smo proizveli milijardu metara kvalitetnih tkanina.

U svaki metar utkana su tri sastojka koja se prenose generacijama: MAJSTORSKA izrada, STRAST prema tkanju, inovacijama i stvaranju te ODGOVORNOST prema ljudima i prirodi.  

Uživajte u nježnosti našeg pamuka pouzdanog porijekla. Spavajte mirno znajući da smo koristili najsigurnije procese i sirovine koji će trajati gotovo vječno.

 

Merla kvaliteta

PRIRODNA.

Vjerujemo kako je prirodno najsigurnije i najzdravije. Zato pažljivo biramo sastojke. Koristimo pamuk najbolje i provjerene kvalitete, iz kojeg u kontroliranim uvjetima proizvodimo pređu, a zatim tkamo i šivamo.  Bojimo ekološkim bojilima koja ne sadrže štetne sastojke i čuvaju okoliš. Naša tkanina diše, upija vlagu i ostavlja ugodnu svježinu na koži.

Merla je prirodna i ne zahtijeva posebno održavanje. Možete je prati na svim temperaturama, bez obzira na boju i uzorak. Potpuno je sigurna i ako je vaša koža osjetljiva ili sklona alergijama.    

Važno nam je da se zagrljeni Merlom dobro osjećate i mirno spavate. I da s vama mirno mogu spavati svi koji su vam važni.

OEKO-TEX® Standard 100, potvrda je vodeće svjetske neovisne organizacije za sigurnost tekstila. Ovom potvrdom jamčimo da u proizvodnji nisu korišteni sastojci koji bi mogli biti zdravstveno upitni.

 

ODRŽIVA.

Svjesni smo kako naše odluke danas imaju veliki utjecaj na to kako će izgledati budućnost, te se trudimo biti pažljivi prema svemu što nas okružuje. Već gotovo cijelo stoljeće stvaramo kvalitetne proizvode od prirodnih sastojaka. Naši su proizvodi bezvremenski i trajni, proizvedeni etično i s pažnjom prema ljudima, okolini i planeti.

Odgovorno upravljamo procesima i stalno ih prilagođavamo kako bi smanjili otpad, potrošnju vode i otisak na okoliš. Koristimo ekološka bojila i provjerene, neškodljive dodatke. Plastiku smo označili kao neželjenu te su naša pakiranja održiva i biorazgradiva. Papirnu etiketu možete jednostavno reciklirati, a damastnu vrećicu višekratno koristiti za čuvanje posteljine ili drugih proizvoda.

Hvala što nam pomažete očuvati okoliš.

 

JEDINSTVENA. ORIGINALNA. AUTENTIČNA.

Dizajniramo, tkamo i šivamo u Hrvatskoj. Vještinu, procese i tehniku proizvodnje usavršili smo stvarajući za najbolje svjetske hotele i resorte. Prvi izbor profesionalaca postali smo i ostali s razlogom. Naša posteljina traje gotovo vječno, jednostavno se i lako održava, te ostaje blistava i ugodna kao prvog dana.

Vrhunski proizvod zahtijeva kreativnost, originalnost, savršen kroj i majstorsku izvedbu. Zato smo se pobrinuli da svaki detalj proizvoda od ideje do isporuke brižno pratimo. Kvalitetno i odgovorno poslovanje održavamo proizvodnjom u ekskluzivnim serijama uz pažljivu kontrolu svakog procesa.

Merlin zagrljaj je jedinstven kao i način njena stvaranja.

Osjeti razliku.

Promijeni posteljinu.