Oslobodite se tereta obaveza i sljedeći slobodni dan posvetite samo sebi! Tko kaže da odmor morate tražiti u hotelu ili resortu – ponekad je dovoljno priuštit si neometano ljenčarenje u vlastitom krevetu. Što se nas tiče, spavaća soba je idealan odabir.

Dugo izležavanje

Kako bi prvi korak vikend opuštanja kod kuće bio uspješan, ne zaboravite večer prije ugasiti sve alarme koji su iz navike možda ostali uključeni. Razmislite i o ostalim smetnjama koje će možda utjecati na to da se probudite ranije nego što bi trebali – zatvorite izvore svjetla i buke i prilagodite temperaturu u spavaćoj sobi. Izležavanjem u krevetu pružite svom tijelu predah od užurbanog buđenja na kakvo smo navikli tijekom radnog tjedna. Probudite se spontano, naspavani, uzmite vremena, uživajte u udobnosti i dodiru omiljene posteljine. I nemojte odmah posegnuti za mobitelom!

izležavanje u krevetu

Doručak u krevetu

Prvi obrok, bio on doručak ili s obzirom na kasno buđenje brunch, priuštite si u krevetu. Uz nezaobilaznu šalicu kave ili čaja, posegnite za kroasanom ili  tostom. Omiljena kombinacija sezonskog voća u popularnom smoothie bowlu dat će vam potrebnu dozu energije ako dan planirate nastaviti posjetom tržnici ili kakvim izletom u prirodu. Mimosa ili nama još draži bellini, idealni su jednostavni jutarnji kokteli na bazi pjenušca u kojima ćete uživati dok planirate ostatak dana. Osim toga, vizualno atraktivan doručak poslužen na besprijekorno bijeloj posteljini bit će sjajan trenutak za vaš Instagram!

doručak u krevetu

Mali self-care rituali

Uživajte u udobnosti svog kreveta i uzmite vremena za sve one male self-care rituale za koje nemate vremena tijekom radnog tjedna. Uz najnovije izdanje omiljenog časopisa pripremite si mini spa, vrijeme je za kreme, kremice i serume. Priuštite si osvježavajuću masku za lice ili masažu s popularnim rolerima od žada te ne zaboravite odvojiti vrijeme i za laganu meditaciju u krevetu.

self-care u krevetu

Vrijeme za omiljenu seriju ili knjigu

Bez obzira hoćete li i ostatak dana provesti u krevetu ili ćete u vikend odmor ukomponirati i pokoju aktivnost, pobrinite se da dio dana rezervirate za novu najdražu seriju ili dobru knjigu. Jeste li raspoloženi za nešto humoristično, ili pak želite misli okupirati dobrim trilerom ili dramom? Produženi vikendi stvoreni su za uživanje i zato se udobno smjestite i uživajte. Sami ili u društvu – sjajan provod je zagarantiran uz kokice u krevetu!

knjiga u krevetu

Što se nas tiče, vikend je stvoren za ljenčarenje i dugo izležavanje ispod prekrivača. Ako i vi dijelite naše mišljenje i želite si priuštiti odmor i bez odlaska iz grada, ovog vikenda poslušajte savjet i prepustite se dugom izležavanju.