Kako bismo prisvojili stil, prvo je potrebno usvojiti filozofiju življenja na francuski način. Tako dolazimo do srži francuskog stila života: užitak. Dok planirate raspored i uređenje svoje spavaće sobe po uzoru na senzualne pariške stanove za kojima patimo na Pinterestu, svu pažnju usmjerite na pronalazak onoga što za vas predstavlja užitak. To može biti dugo izležavanje vikendom, zagrljaj voljene osobe, topli kroasan u krevetu ili senzualno okruženja budoara. Svatko će u francuskom stilu pronaći nešto što ga osvaja.

Ništa nije savršeno

Što francuski stil čini tako prepoznatljivim i neodoljivim? Kao i kod osobnog stila, čini se da je tajna upravo u malim detaljima koji na prvi pogled izgledaju nesavršeno. Baš kao što crveni ruž koji Parižanke obožavaju nikada nije nanesen savršeno, već izgleda kao da je žena koja ga nosi uživala u čaši vina, ukusnom zalogaju ili strastvenom poljupcu, tako i detalji u domu moraju dati do znanja da ovaj dom nije samo lijep, već da se u njemu živi i uživa. Krevet će izgledati još udobnije ako nam se čini kako se osoba jutros jedva otela iz zagrljaja posteljine. Zato zaboravite na salonski izgled i potrudite se stvoriti okruženje u kojem ćete obožavati boraviti – bez stresa koji donosi stremljenje savršenstvu.

View this post on Instagram

A post shared by ILONA BOGDANE (@ilona.bogdane)

Stvorite umirujući prostor u koji ćete se jedva čekati vratiti

Paleta boja koja naglašava nježnost i senzualnost smjer je kojim trebate razmišljati pri planiranju prostora. Bazirajte dekor na neutralnom namještaju svijetlih nijansi, a kada poželite malo boje, razmišljajte u smjeru nježnih i prirodnih nijansi. Poigrati se možete i uvođenjem zanimljivih naglasaka u bojama kadulje, prirodnog drva, tekstura i uzoraka. Ako vam pomisao na potpuno bijel interijer ne zvuči privlačno, zamislite kako bi isti prostor izgledao uz dodatak bijele, teksturirane zidne tapete.

Također, primijetite kako se paleta vaše spavaće sobe mijenja otkrivanjem drvenog poda i stolarije ili dodatkom biljaka i vaza od obojenog stakla. Možda već u prostoru imate dovoljno boje kako biste izbjegli pretjerano sterilan izgled. Tada je besprijekorna, bijela posteljina najbolja odluka za vašu spavaću sobu.

View this post on Instagram

A post shared by Kasha Paris (@abkasha)

Tradicija je tu da nas inspirira

Vaš francuski budoar ne treba u potpuno biti natrpan antikvitetima i shabby dodatcima. U pročišćenom prostoru u kojem prevladava bijela boja, starine poput antiknih ogledala, okvira ili komode mogu izgledati vrlo profinjeno i elegantno. Inspirirajte se posteljinama svojih baka, dodatcima od čipke, starinskim, stilskim namještajem i dekorom. Sve to zaokružite visokokvalitetnim suvremenim komadima kako bi postigli savršen omjer.

View this post on Instagram

A post shared by Colette | COCOCOZY (@cococozy)

Iskustvo za sva osjetila

Odlučite li se usvojiti neke od postavki francuske životne filozofije, shvatit ćete da romantika mora postati svakodnevan motiv u vašem životu. Rijetko što izaziva tako brz odgovor mozga kao osjet mirisa. Pitate li se kako prostoru dati dašak senzualnosti i romanse? Svježe oprana posteljina, miris parfema koji ste nanijeli prije odlaska na večeru, buket svježeg cvijeća na stoliću i pokoja mirisna svijeća najljepši su način da vaš budoar postane senzualno iskustvo za sva osjetila.